Partidul PACE a transmis organelor de drept materialele privind schemele de corupție ale unor politicieni și a sesizat mai multe instituții despre presiuni asupra PACE

Procuratura continuă încercările de a intimida, la comanda guvernanților,  Partidul PACE și activiștii săi. Cinci membri ai formațiunii politice, dintre care patru sunt femei, au fost chemați ieri pentru audieri într-un dosar la care nu au nici-o atribuție. Procurorii au ignorat și faptul că toți cinci sunt candidați pentru funcția de deputați și, conform legii, nu pot fi implicați în nici un fel de acțiuni procesuale pe durata campaniei electorale.

Ținând cont de toate acestea, Biroul permanent al partidului PACE consideră că acțiunile procurorilor sunt motivate politic și au drept scop împiedicarea desfășurării campaniei electorale. În timp ce candidații altor formațiuni, despre care am demonstrat cu lux de amănunte că au grave probleme de integritate, iar unii chiar și cu legea, sunt ignorați, însă reprezentanții PACE sunt hărțuiți și intimidați de către procuratură, transformată în instrument de luptă politică. Biroul permanent al partidului PACE se adresează Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Misiunii OSCE în Moldova, Misiunilor diplomatice acreditate în  Republica Moldova, Asociației Promo-LEX, observatorilor acreditați pentru monitorizarea alegerilor parlamentare asupra ilegalităților, abuzurilor și presiunilor comise în raport cu formațiunea politică PACE și a membrilor săi. 

Amintim că, anterior, partidul s-a confruntat și cu tergiversarea intenționată din partea unei bănci comerciale a deschiderii contului electoral. Scopul acestor acțiuni, în opinia noastră, este de a bloca întâlnirile candidaților partidului PACE cu alegătorii, în contextul în care popularitatea formațiunii politice crește permanent. Atragem atenția că presiunile din partea unor instituții de stat s-au intensificat după ce liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat public despre o întâlnire secretă dintre procurori, politicieni și lideri criminali, la care s-a discutat în ce mod ar fi posibilă eliminarea din campanie electorală a PACE și a lui Cavcaliuc. 

Liderul PACE a atras atenția publicului, după ce a anunțat că va defera justiției 30 de actuali și foști demnitari – deputați și miniștri, pentru acte de corupție, dar și după ce a demonstrat că pe listele electorale ale unor partide sunt candidați narcomani, dar și care sunt bănuiți de trucare a licitațiilor de achiziții publice.

În pofida presiunilor, partidul PACE va transmite autorităților competente toate materialele de care dispune, obținute din surse publice și comunicate de cetățeni, privind schemele de corupție. Cerem ca implicarea candidatului PAS Boris Marcoci în acțiuni despre care există suspiciuni de corupție să fie investigată fără amânare, competent și imparțial. De asemenea, cerem ca să fie verificată implicarea în această schemă a primarului de Bălți, Renato Usatîi și a unuia dintre adjuncții săi, Nicolai Grigorișin, precum și legalitatea licitațiilor de achiziții publice, câștigate de 6 companii în toate primăriile cu legături în partidul lui Usatîi.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021