Gheorghe Cavcaliuc: Renato Usatîi conduce o rețea de spionaj în favoarea unei puteri străine. A picat în capcană ca un prostolan!

Astăzi, Gheorghe Cavcaliuc , președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), a făcut publice date extrem de importante pentru securitatea Republicii Moldova. Răspunzându-i lui Renato Ustaîi, acesta l-a calificat ca fiind un trădător de țară, ce coordonează o rețea de spionaj formată din foști lucrători ai SIS și ai Ministerului de Interne, în beneficiul unei puteri străine. Aceste date i-au venit prima dată în ziua de 13.04.2021.


Gheorghe Cavcaliuc a spus că rețeaua de spionaj a lui Renato Ustaîi a condus acțiuni de filaj și investigații fiind vizați demnitari ai Republicii Moldova: Vladislav Clima – președintele Curții de Apel Chișinău, Maxim Lebedinschi – secretar CEC, Petru Corduneanu – șef IGPF, Andrei Năstase – lider PPDA, Corneliu Furculiță – președinte fracțiunii PSRM, Vitalie Bostan, sef adjunct al Poliției Naționale, un șef de direcție generală a SIS și chiar Directorul Adjunct al SIS. În cazul acestuia din urmă, Gheorghe Cavcaliuc a spus că datorită pregătirii profesionale, filorii lui Renato Usatîi au renunțat după câteva zile, de teamă să nu fie prinși.


Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a mai afirmat că Renato Usatîi s-a întâlnit cu reprezentantul unui serviciu de informații străin în Dubai, unde s-a dus sub pretextul vaccinării, primind indicații de acțiune împotriva multor persoane importante și a statului.
Fiind un om al legii cu experiență în documentarea

grupărilor criminale, Gheorghe Cavcaliuc a vrut să verifice filierele prin care era alimentată gruparea lui Renato Usatîi cu informații despre adversarii politici. Astfel, în mod intenționat nu a adăugat apartamentul achiziționat în România, și i-a livrat informația lui Renato Ustaîi printr-un om de încredere din cercul ultimului. Mai mult, baza de date a serviciului de cadastru din România a fost accesată ilegal, datele i-au fost confirmate, iar Renato Ustaîi a picat în această capcană care i-a scos la lumină toate legăturile cu serviciile străine și l-a deconspirat pe complicele său.


Am completat în data de 12.05.2021 două declarații de avere și venit. Una era cu proprietățile din România și contul bancar de pe care am făcut transferul, alta fără. La CEC am depus-o pe cea fără imobile din România și contul bancar de unde am transferat acești bani, pentru a-l provoca pe Renato Usatîi și a deconspira legăturile sale cu serviciile secrete ale unui alt stat. Știam că aveam dreptul de face modificări în declarația de avere până în ultima zi.


Imobilele din România sunt procurate din bani legali, salarii și vânzări de imobile incluse transparent în declarația de avere, și cred că nimeni nu-și poate închipui ca eu, ca om al legii cu experiență, m-am gândit să nu trec ceva ce declarasem deja în România, mai ales că mi-am și înregistrat viza de reședință personal pe aceea adresă. A fost doar o capcană întinsă lui Renato Usatîi și rețelei sale de spionaj, a declarat Gheorghe Cavcaliuc. Chiar și la dezbaterile de la PRO TV unde Renato Usatîi a încercat să se folosească de unealta sa docilă, Ilian Cașu, Gheorghe Cavcaliuc nu a negat imobile în România, așteptând că Renato Usatîi să iasă cu aceasta informație.

Scopul lui Renato Usatîi este, așa cum afirmă inclusiv în programul său electoral este lichidarea a două instituții de securitate. Vrea să le transforme într-un Mossad, dorește distrugerea instituțiilor de securitate ale Republicii Moldova, a SIS și CNA, vrea să dea afară ofițerii patrioți și să distrugă arhivele în care figurează el și membrii grupării criminale ce a devalizat bugetul statului cu sute de milioane de lei.

În final, Gheorghe Cavcaliuc a spus că va trimite o sesizare oficială în acest sens tuturor instituțiilor interesate și a cerut Procuraturii și SIS să monitorizeze activitatea rețelei de spionaj a lui Renato Usatîi.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021