Vizita Partidului PACE la Incubatorul de Afaceri de la Cahul

Economia de piata este o realitate de neconceput fara existenta si derularea afacerilor, a unor activitati cu finalitate practica.
Partidul Acasă Construim Europa susține oamenii de afaceri din Republica Moldova care, indiferent de regiunea în care se află, nord, sud sau centru, crează noi locuri de muncă și contribuie semnificativ la buna funcționare a lucrurilor în țară,la nivel economic, social, etc.

În cadrul vizitei pe care am avuto cu echipa PACE la Cahul, am dat curs cu drag invitației de a participa la o masa rotunda cu mai mulți agenți economici locali prezenți la Incubatorul de Afaceri din Cahul. O insituție publică necomercială, creată de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM), în colaborare cu Consiliul Raional.
Instituția oferă antreprenorilor cu idei și planuri de afaceri viabile șansa de a le realiza într-un mediu favoravil. Rolul incubatorului de afaceri este de a oferi viitorilor antreprenori suportul logistic necesar demarării activității, preţ redus la spaţiile de producere şi a oficiilor, de a oferi un mediu prielnic dezvoltării afacerii , prin furnizarea de informaţie şi consultanţă antreprenorială, a transferului de bune practici, prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate. De asemenea, persoanele ce devin rezidente ale incubatorului beneficiază de o reducere substanțială la arendarea spațiilor.

Totuși, dacă este să facem referință la punctele slabe, important de menționat aici ar fi că:
Perioada de aflare pe teritoriul incubatorului este limitată si oamenii sunt nevoiti să îsi găsească un alt spațiu pentru a fi arendat.
Am avut parte de discuții deschise, sincere și bine argumentate. Am făcut schimb de opinii, cunoștințe și experiență în subiectele ce țin de crearea, menținerea și dezoltarea mediului de afaceri în Republica Moldova și le-am împărtășit oamenilor prezenți viziunile și planurile noastre, ale Partidului PACE.

„Noi suntem acea generație care trebuie să facem schimbarea în țară. Dacă nu o să o facem noi, atunci țara nu are viitor. Simțim acest lucru nu doar în calitate de politicieni ci și ca oameni care cred în această țară.

Un alt lucru pe care vrem sa il facem pentru oamenii care se ocupă cu exportul de produse, le vom oferi pașapoarte de serviciu, echivalentul cu pașapoartele diplomatice. Businessul care se ocupă cu promovarea produselor noastre pe extern, va fi încurajat prin oferirea pașapoartelor de serviciu.

Politica Partidului Politic PACE și viziunea pentru a dezvolta agricultura în RM – primul pas important este 0% impozite pentru agricultori.
Atunci când vom ajunge să guvernăm țara vom crea acel climat favorabil astfel încât țara noastră să se dezvolte.”

Gheorghe Cavcaliuc, Președintele Partidului Acasă Construim Europa.

 

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021