Reacția PACE privind decizia Curții Constituționale

Partidul Acasă Construim Europa, salută decizia Curții Constituționale și informează președinta Maia Sandu despre un risc neprevăzut

Curtea Constituțională este un organ independent, acest fapt esteconsemnat prin art. 134 și art. 135 din Constituția Republicii Moldova, și ea trebuie să fie un element de mediere între stat și populație.
Stabilitatea organelor constituționale este o prioritate, chiar dacă necesită intervenții dureroase. Dar cei care au primit votul de încredere de a conduce țara dimpotrivă facilitează instabilitatea.
În această ordine de idei, cerem imediat executarea deciziei Curții Constituționale și inițierea procedurii alegerilor anticipate.
Cerem dizolvarea parlamentului conform cadrului legal.

Astfel, în prim plan, cerem insistent Guvernului să fie asigurată gestinarea vaccinării în tempou sporit a persoanelor din grupul de risc, conform Planului Național de Imunizare Anti Covid.

Concomitent, cerem aprobarea în parlament a modificării Legii bugetului și alocarea resurselor financiare necesare pentru alegerile anticipate.

Insistăm ca organul responsabil de campania electorală, Comisia Electorală Centrală să înceapă imediat planificarea alegerilor anticipate, să asigure prevenirea fraudelor electorale și asigurarea tuturor măsurilor de precauție necesare pentru reducerea la minim a răspândirii infecției COVID-19 în rândul participanților la scrutinul electoral.

Spre atenția doamnei Președinte, Maia Sandu, aducem la cunoștință faptul că domnului Veaceslav Agrigoroae, domnului Andrei Volentir și altor membri CEC de curând le va expira mandatul, iar pentru a fi funcțională Comisia Electorală este necesar ca membrii acesteia să aibă componență deplină cu mandat valid. Iar aceștea sunt numiți de către Parlamentul Republicii Moldova. Risc care trebuie luat în calcul și găsite soluțiile necesare în timpul cel mai apropiat.

Președintele Partidului Acasă Construim Europa,
Gheorghe Cavcaliuc

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021