Președintele partidului PACE , Gheorghe Cavcaliuc, s-a întâlnit cu primarul din Bolzano, Renzo Caramaschi.

Edilul a salutat prezența delegației din Chișnău și s-a arătat încântat de faptul ca practicile din Bolzano au servit drept exemplu pentru implementarea proiectului Bunicii grijulii în Republica Moldova.

Renzo Caramaschi este un primar cu o vastă experiență în administrarea publică locală și se bucură de respectul localnicilor provinciei. Este un bun conducator care știe de ce au nevoie cetățenii , lucrează în fiecare zi pentru bunăstarea fiecarui locuitor. Delegația din Moldova s-a putut convinge de tot ce spune primarul cu propria percepție. Absolut totul, infrastructura, arhitectura orașului, liniștea de pe străzi și dispoziția oamenilor vorbesc despre ceea că se gestionează corect un oraș.
Situația economică a orașului Bolzano este una foarte bună iar PIB-ul per locuitor este de 47500 de euro. Bolzano rămâne a fi cea mai bogată regiune din Italia. Orașul în timp de pandemie are un profit de 100 mln de euro.
Dialogul dintre președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc și primarul de Bolzano, Renzo Caramaschi, a fost centrat, în special, pe implimentarea diferitor proiecte și programe utile, necesare Republicii Moldova în baza experienței din Bolzano. Printre acestea se numără susținerea școlilor din țară cu mobilă de clasă și inventar pentru studii într-un mediu școlar confortabil, aparate respiratorii și alt instrumentariu pentru spitalele din Republica Moldova, cât și susținerea moldovenilor care muncesc în Italia.
O deosebită contribuție pentru relațiile dintre Bolzano și Republica Moldova o are dna Valentina Geamănă, care a atras investitii de milioane de euro în Moldova.
Gheorghe Cvacaliuc și Renzo Caramaschi au convenit să să se mai întâlnească în același format pentru a discuta subiecte care ar aduce plus valoare ambelor parți.
Totodată, primarul din Bolzano a acceptat ca delegațiile moldovenești formate din președinți OTR, consilieri locali, orășenești, raionali din Moldova sa facă ședințe comune și să fie preluate experiențe concrete pe domenii.
Relatând problemele cu care se confruntă Republica Moldova, edilul de Bolzano s-a arătat deschis în susținerea și acordarea suportului instituțional cu bune practici din cadrul primăriei provinciei italiene, care urmează a fi implimentate aici la noi acasă.
Partidul Acasă Construim Europa în frunte cu Gheorghe Cavcaliuc și cîțiva membri de partid, Nadejda Tatarciuc secretar general PP PACE, Valentina Geamană, vicepreședinte Relații cu Diaspora, PACE, Nelu Straciuc secretar general adjunct Zona de Nord, PACE, s-au aflat într-o deplasare de serviciu în Italia.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021