Partidul PACE condamnă decizia Curții Supreme de Justiție

Curtea Supremă de Justiție a susținut în totalitate poziția Curții de Apel Chișinău, poziție PRECONCEPUTĂ în raport cu Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa, și anume: de a îngrădi cu orice preț valorificarea dreptului de a-și înainta candidatul propriu la alegerile prezindențiale.

Considerăm că, acest dezmăț este nu atât asupra Partidului PACE, cât împotriva cetățenilor Republicii Moldova, care cred în construcția unui stat de drept și într-o justiție independentă, iar articolul 38 din Constituția Republicii Moldova garantează dreptul de a fi ales, iar instituțiile statului îngrădesc acest lucru.

Existența drepturilor politice ale cetățenilor este în același timp o condiție și o garanție pentru funcționarea democrației.

Pluralismul și Partidele politice reprezintă elementele esențiale ale unei societăți democratice, dar în țara noastră se sfidează democrația prin intermediul CEC, CA Chișinău și CSJ, ca urmare a unor jocuri politice, având la bază interesele meschine ale liderilor politici.

Partidul PACE este printre puținele partide politice care crește în toate sondajele într-un timp record, iar numărul ridicat de susținători denotă gradul de încredere ridicat al societății și un program clar în domeniile de importanță majora: buna guvernare, economie, social și justiție.

Partidul PACE nu va ceda, va lupta în continuare și va merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru a demonstra întregii societăți că, dreptatea este de partea cetățenilor Rapublicii Moldova.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021