Partidul Acasă Construim Europa a convocat Consiliul Politic Național

Consiliul Politic Naţional al Partidului PACE s-a întrunit în şedinţă, pentru a lua decizii importante referitoare la situaţia politică din ţară și participarea în campania electorală a alegerilor parlamentare anticipate. 

Textul Declarației:

Declarația Consiliului Național Politic al Partidului Politic Acasă Construim Europa  din cadrul ședinței CNP din 08.05.21

Partidul Acasă Construim Europa este unicul partid care intră în campania electorală a anticipatelor din anul 2021 cu o echipă bine structurată, cu un program politic bine gândit, cu o strategie de guvernare eficientă pentru salvarea economiei Republicii Moldova.

Suntem la o răscruce a destinului Republicii Moldova în care având suportul cetățenilor,  Partidul PACE va insista să fie respectate toate normele democratice ale unui stat, să fie respectate drepturile funamentale ale cetățenilor și să fie păstată integritatea națională.

Istoria Republicii Moldova nu a mai cunoscut astfel de situații rușinoase care se înâmplă în prezent, cum ar fi:

– Fuga continuă de asumarea responsabilității. Până acum niciun partid parlamentar nu a dorit sincer să rezolve problemele existente ale cetățenilor și ale acestui stat.

– Actualii deputații nu au capacitatea de negociere  pentru formarea unui  guvern. Statul fiind supus unei crize poltice de lungă durată. 

– Doi candidați la funcția de prim-ministru au  prezentat programe superficiale și se rugau să nu fie votați în Parlamentul Republicii Moldova.

– Liderii politici au uitat deja cum se lucrează asupra programelor naționale. 

– Conducerea țării a creat o gaură bugetară de 14 miliarde de  lei și continuă să creadă că doar este nevoie să acceseze constant credite. 

Tot aceste persoane, fără capacitate de negociere,  de planificare, de implementare, fără măcar un proiect important național implementat, abuzează de încrederea oamenilor și promit că vor aduce o viață mai bună.

Perioadele grele în orice țară nasc oameni hotărâți de a-și lua responsabilități.  Oameni care sunt capabili de a explica foaia de parcurs a statului, pentru a Construi Acasă Europa.  Cel mai important pentru toți este conștientizarea faptului că a aut loc o divizare distructivă a societății, când unii politicieni au reușit să elimine definitiv termenul de consens național. Orice om rațional înțelege că opțiunile politice diferite, de fapt nu reprezintă un motiv de stopare a comunicării dintre oameni.

Noi suntem convinși că este nevoie de a ajunge la un  consens național, iar conflictele între partide să fie mult mai inferioare, la nivelul modelului de implementare. Consensul național este nevoie să fie susținut  în domeniile importante, precum – reintegrarea Republicii Moldova, readucerea acasă a diasporei, rezolvarea problemelor ecologice, asigurarea securității statului, securității informaționale , securității energetice, reforma sistemului de pensionare, sistemului de sănătate, sistemului educațional, asigurarea independenței Administrației Publice Locale, reformarea Administrației Publice Centrale, asigurarea independenței justiției, organizarea unei bune politici externe (în special componenta exportului producției autohtone), soluționarea problemei subfinanțării  domeniilo artă, sport, educație.

Republica Moldova va trăi bine, atunci când fiecare cetățean va cere din politicieni să răspundă exact, prin ce modalitate aceștea vor rezolva una dintre aceste probleme majore. Prea mult timp politicienii s-au eschivat după fraze generale, după învinuiri fără probe și tot felul de promisiuni fără conținut. Toți au reușit să ajungă la guvernare și toți se fac vinovați pentru că au lăsat Moldova  cea mai săracă țară din Europa.

Republica Moldova a reușit de mai multe ori să renască pe parcursul istoriei, de fiecare dată în perioadele critice avâd inteligența să găsească o cale demnă pentru poporul său. Dacă vom analiza la rece , vom înțelege că programe de relansare a țării se regăsesc la moment doar în Partidul PACE și membrii echipei PACE au pregătirea necesară să le explice și să le implementeze. 

Albert Einstein spunea ”Este irațional să faci același lucru și să aștepți rezultate diferite”. Analogia Republicii Moldova ar fi  votarea partidelor parlamentare existente  repetat  ceea ce înseamnă  fugă de responsabilități, deficit bugetar și criză economică cronică. Vă îndemnăm să aveți curajul de a pune umărul la relansarea Republicii Moldova. Vă invităm în echipa PACE pe toți cei care văd un alt traseu al acestui stat. 

Republica Moldova a avut în ultimii ani o perioada nefastă, în care democrația internă o fost redusă dramatic, sau chiar neglijată. Structurile  statului au fost coordonate din umbră și au devenit bâtă politică. Am fost martori ai multor persecutări făcute la comandă, poporul fiind dezamăgit și descurajat totalmente, lipsit de încredere în adevăr și dreptate. Cel mai grav putem considera fenomenul  de aplicare a practicilor de intimidare și hărțuire politică, iar uneori și folosirea instituțiilor de drept în lupta cu oponenții politici și  partidele incomode.

”La început te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi vor lupta împotriva ta şi apoi vei câştiga”, spunea Mahatma Gandhi. 

Partidul Acasă Construim Europa acum se află la a treia etapă când unii care dețin puterea ne-au declarat război pentru că suntem puternici. Unele formațiuni politice au reușit să acceadă în perioada sa de formare în decurs de cinci ani sau chiar mai mulți, însă partidul PACE într-un timp record a devenit recunoscut, acceptat și simpatizat de către cetățenii Republicii Moldova, pentru că suntem hotărați să facem o schimbare iar fiecare membru este valoros, profesionist și cu experiență vastă în domeniul său. Puterea care este la cârma țării a hotărât să lupte cu noi și a pornit o luptă crâncenă prin dosare politice la comandă executate fara scrupule.

Justiția și Procuratura sunt folosite ca bâtă politică împotriva unui concurent incomod cu șanse reale de a depăși pe cei care au greșit direcția. 

Șase colegi de partid din PACE sunt urmăriți penal, illegal, printre care și președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Din păcate lucrurile sunt atât de triste că nu ne-a  învațat istoria până acum lecțiile necesare și cu părere de rău se utilizează aceleași mecanisme de urmărire a partidelor care nu convin puterii. Vorbim aici despre deținutul politic Tudor Balan, care a fost încarcerat fiindu-i încălcate toate drepturile și libertățile fundamentale.  

Consiliul Național politic condamnă acțiunile ilegale ale Procuraturii Generale, semnalăm dezacordul față de o justiției controlată,  care acționează la comandă politică. 

Sesizăm toate misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, instituțiile internaționale și organizațiile neguvernamentale naționale, societatea civilă să ia act de aceste fărădelegi, să se pătrundă în esența situației create la moment și să se pronunțe față de aceste încălcări grosolane în privința dezvoltării unei democrații într-un stat de drept.

Partidul Acasă Construim Europa declară că este determinat să participle în scrutinul electoral pentru alegerile parlamntare anticipate și să finalizeze procesul de resetare a politicului moldovenesc , învățând din erorile trecutului, prin crearea de mecanisme efective, care vor aduce la bunăstare și o democrație durabilă.

Cu respect, 

CPN

08.05.2021

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021