PACE, DESPRE INDEMNUL LUI VLAD FILAT

Am luat act de inițiativa fostului prim-ministru, Vlad Filat, de a cere tuturor partidelor pro-europene să se retragă din cursa electorală în favoarea PAS. Pot spune că o apreciez ca fiind făcută cu bună credință, numai că este prea târzie.


Această campanie electorală ar fi arătat cu totul altfel dacă toți cei care doresc să construiască Europa acasă ar fi luat aminte la propunerea pe care PACE a făcut-o în timpul alegerilor prezidențiale. Atunci PACE a dat dovadă de maturitate politică și a făcut un apel către partidele proeuropene pe care le-am chemat la dialog, cerându-le să susțină un candidat unic. Atunci am constatat cu părere de rău că liderii partidelor cărora ne-am adresat nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să pună în față egoul lor și interesul îngust de partid.


Înaintea alegerilor parlamentare am publicat o scrisoare deschisă în care am oferit sprijinul nostru pentru tot ceea ce ține de guvernare, prevenirea riscurilor la adresa siguranței de stat. Iar am fost ignorați.


Acum, în mijlocul campaniei electorale, o asemenea propunere nu poate decât să fie ignorată la rândul ei, întrucât ar fi o lipsă de maturitate politică să ne părăsim membrii și simpatizanții PACE. Să renunțăm la tot ceea ce am spus că facem pentru moldoveni, pentru întărirea Statului, pentru dezvoltarea economică a Moldovei, este mult prea târziu.


Însă, în spiritul cooperării și respectului față de interesul național pe care le-am promovat permanent, vă spunem că dacă acum mergem înainte pe drumul nostru, după alegeri suntem deschiși la discuții cu toate forțele politice pro-europene.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021