PACE condamnă acțiunile guvernării în raport cu poporul!

 Partidul Acasă Construim Europa, condamnă acțiunile Guvernării în raport cu poporul. Într-o țară ” agrară”, așa cum se spune că ar fi Republica Moldova, este inadmisibil și injust ca fermierii să protesteze atâtea luni consecutiv, fără a fi măcar auziți de autoritățile țării.

Este inadmisibil și rușinos că până și usturoiul sau făina au ajuns să fie importate din afara țării, în timp ce agricultorii noștri, neputându-și realiza producția, sunt nevoiți să îndure foametea.
Propunerea Guvernului de a majora TVA-ul de la 8 la 12% pentru fermieri, nu este decât o insultă și umilință la adresa agricultorilor în situația și așa dezastruoasă în care se află, afectați de seceta care i-a dus în prag de faliment.
Prin urmare, Partidul Politic PACE, cere următoarele:
1. Achitarea integrala a tuturor plăților revendecate de agricultori
2. Demisia Guvernului
3. Dizolvarea Parlamentului
4. Declanșarea Alegerilor Parlamentare anticipate.
De asemenea, PACE vine și cu unele soluții simple dar concrete pentru a redresa problema:
1. Prolongarea contractelor. Adică Statul intră în negocieri cu sectorul bancar care a creditat agricultorii, le compensează dobânda bancară și astfel automat contractul este prelungit pentru următorii ani.
2. Achizițiile publice în avans din partea statului. Există un termen numit Rezervele Obligatorii. Statul în acest sens achită în avans agricultorilor marfa care va fi produsă în 2021.
Respectiv, Statul nu va avea cheltuieli suplimentare iar agricultorii, au garanția vânzărilor.
3. Credite cu 2% anual. Este principial ca agricultorii să aibă acces la bani ieftini. Ținând cont ca acestea sunt credite, acești bani sunt rambursabili și astfel în 2021 acești bani vor fi întorși în țară.
4. Creditarea industriei post recoltare. Adică Statul oferă multe credite nu agricultorilor dar acelor producători agricoli care prelucrează producția agricolă. Fie că este vorba de frigidere, de moară, de grîu etc. Acest lucru ne va permite ca să dezvoltăm totodată industria postrecoltare fiind necesare efectuarea achizițiilor în avans de către agricultori.
Aceasta ne va permite crearea suplimentară a locurilor de muncă, să sporim gradul de independență alimentară a RM și să dezvoltăm economia.
5. Statul este obligat să formeze derivativele financiare.
Oamenii care au bani să poată achiziționa în avans, fie prin contracte sau opțioane să procure viitoarea marfă a agricultorilor. Aici nu este nevoie de intervenția statului, de intervenția sectorului bancar ci oamenii între ei să poată discuta pentru a putea procura bunurile, mărfurile prin piața financiară.
Cu alte cuvinte nu este nevoie decât de a simplifica piața financiară.
6. Plata integrală pe care o cer agricultorii. Agricultorii plătesc miliarde de lei impozite sub toate tipurile fiind unii și dintre cei mai mari consumatori de motorină. Ei formează foarte multe locuri de muncă care simplifică activitatea statului și nu este nevoie de a plăti ajutoare sociale pentru șomeri.
Cu regret, vedem că actualul Guvern și Parlament au găsit o mulțime de alte priorități decât cele care sunt cu adevărat urgente (ex: Problema limbii, problema stadionului sau alte structuri subordonate să emigreze dintr-o tabără în alta) dar nu problema agricultorilor.
Există soluții pentru agricultori, pentru acestea însă este nevoie de Voință!.
Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021