PACE acuză Comisia Electorală Centrală de discriminare a candidaților săi

 Partidul Acasă Construim Europa (PACE) acuză Comisia Electorală Centrală (CEC) de discriminare a candidaților săi, în interesul unor forțe politice aflate la guvernare. CEC a refuzat să înregistreze un cadidat PACE pe motiv că acesta ar fi implicat într-un dosar penal, fără a intra în esența cazului.

”Este vorba despre un dosar legat de partajarea averii între soți, care erau și parteneri de afaceri. Nu au reușit să ajungă la o înțelegere și au depus plângeri penale unul pe celălalt. E o chestiune personală a soților, care nu are nimic în comun cu aspectul de integritate al colegului nostru. Consider că președintele CEC, Dorin Cimili, execută o comandă politică, mai ales că a fost delegat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). În așa mod, se încearcă denigrarea imaginii PACE”, a declarat liderul formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc.

Președintele PACE și-a argumentat acuzațiile prin faptul că există cel puțin 30 de cauze penale pe numele candidaților de pe listele altor partide, inclusiv din PAS, dar niciun dintre cei vizați nu a fost scos din cursă. 

”Unii dintre acești candidați cu dosare penale erau prezenți în sală, dar domnul Cimili nici măcar nu a avut o singură întrebare față de ei și a votat pentru înregistrarea lor. Singurul care i-a atras atenția a fost colegul nostru. Dorin Cimili este avocat de profesie și cunoaște foarte bine ce înseamnă prezumția nevinovăției, dar a aplicat-o selectiv”, a mai declarat Cavcaliuc.

Liderul PACE a mai spus că va sesiza organizațiile care supraveghează corectitudinea procesului electoral, inclusiv Promo-LEX, observatorii internaționali, precum și ambasadele străine de la Chișinău să ia act de acest caz și să monitorizeze atent derapajele domnului Cimil în raport cu PACE.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021