Oamenii de artă și cultură din PACE sensibilizează problemele grave cu care se confruntă, iar guvernarea îi desconsideră

Partidul Politic Acasă Construim Europa, a identificat o serie de probleme grave cu care se confruntă artiștii din țara noastră iar printre acestea, menționăm:
– Drepturile de autor, artiștii nu și-au mai ridicat de ani de zile salarii, onorarii, ajungând astfel la limita existenței ceea ce este absolut inacceptabil în oricare altă țară a lumii, acolo unde artiștii sunt cu adevărat prețuiți. (Ex În Marea Britanie – 13% din PIB, este format doar din drepturile de autor)
– Problema cadrelor artistice. Exodul masiv.
– În secolul XXI, mai sunt teatre în Moldova care efectiv nu sunt încălzite. Nemaivorbind de echipamente necesare, moderne racordate la cerințele prezentului
– Guveranarea a spălat milioane de lei ani la rând în loc să susțină artiștii. Au distrus și ceea ce alții au încercat sa zidească (teatre, instituții culturale).
Tradițional, Partidul Politic PACE, vine și de această dată cu soluții:
– Lansarea în premieră absolută a Proiectului Art Caffe PACE, în cadrul căruia vom avea întotdeauna ușile larg deschise pentru oamenii de artă și unde vor fi discutate, dezbătute subiecte de artă și cultură
– Crearea unei platforme naționale online – unde să fie înregistrate si primite propuneri de la artiști si oameni de cultură. Un site de programare a evenimentelor, de desfășurare online a concertelor, spectacolelor, expozițiilor etc, susținute de artistii din tara noastră și în cadrul căruia, artiștii să fie plătiți pe merit pentru munca lor.
– O atitudine respectuoasă și adecvată față de Oamenii noștri de Artă.
Pentru Partidul Politic Acasă Construim Europa, Arta are un loc deosebit în inimile și conștiința noastră. Înțelegem că anume dvs, artiștii sunteți nucleul spiritual al poporului nostru și că fără cultură nu am mai fi nimic.
Din acest considerent, vă vom fi întotdeauna alături și vă vom oferi susținerea noastră plenară.
Să trăim în PACE si armonie și împreună să construim Europa pentru urmașii urmașilor noștri!

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021