Oamenii de afaceri aderă la Partidul Acasă Construim Europa

Antreprenorii și oamenii din sfera business-ului sunt motorul unei societăți. Ei nu doar vin cu noi idei dar și le implementează aducând plus valoare pentru oamenii din jurul lor. Noi, echipa PACE conștientizăm aportul dumneavoastră enorm la dezvoltarea țării dar și ușurarea și modernizarea vieții fiecăruia dintre noi.

Din acest motiv venim cu cele mai bune practici internaționale după modelul țărilor mici dar prospere, lucru ce ne va permite:

  1. Să creăm zeci de mii de locuri de muncă;
  2. Să creăm un mediu favorabil pentru oamenii de afaceri;
  3. Să relansăm economia și să devenim competitivi pe piața internațională.

Alegerile prezidențiale au fost artificial ridicate în importanță pentru ca populația Republicii Moldova să nu observe cum pe umerii oamenilor se pun încă 53 miliarde lei. Guvernul Chicu a aprobat la 28 octombrie 2020 documentul intitulat – Cadrul Bugetar pe Termen Mediu (CBTM).

La pagina 35 din CBTM se poate vedea cum guvernul planifică majorarea datoriei de la 52 miliarde acumulate timp de 29 de ani la independență, până în 2023 se planifică ridicarea datoriei de stat până la 105 miliarde lei.

Acești bani nu se regăsesc în:

  • investițiile în infrastructură, graficul investițiilor este anexat.
  • susținerea business-ului autohton, cresc încasările bugetare a TVA de la import și nu acele locale.
  • cercetare, tehnologii avansate sau IT.
  • recalificarea cadrelor, standartizare, certificare sau măsuri de promovare a produselor în exterior.

Acești bani sunt direcționați spre consum. Și în special consumul de produse din import.

De asemenea, guvernul planifică și deprecierea monedei naționale, acest lucru va duce la scumpirea vieții în Republica Moldova, noi fiind o țară mai mult importatoare. Vom avea energie electrică mai scumpă, gaz, combustibil și majoritatea produselor de larg consum.

Iar creditele accesate în dolari SUA va fi mai greu de rambursat.

Noi avem soluțiile necesare pentru a dezvolta economia

Avem analiza a 26 categorii de resurse nevalorificate

Avem cartografierea infrastructurii stagnante din țară

Avem 32 de programe economice ce urmează să le implementăm

Vom crea mediul de condiții simplificate pentru a dezvolta afacerile în Republica Moldova, pentru ca oricare om să fie sigur că este susținut de stat. Vom deschide întreprinderi noi și le vom acorda suportul financiar, fiscal, acces la materie primă, certificare, calificarea cadrelor pentru ca orice om cu inițiativă să-și realizeze capacitățile acasă.

 

Partidul Politic PACE odată ajuns  la guvernare va realiza pentru oamenii de afaceri următoarele:

 

  • Vom micșora actele permisive (eliminarea celor 11 bariere atât la inițierea cât și la închiderea unei companii).

 

– Vom modifica codul fiscal cu introducerea 0 (zero) % impozit pe venit și profit pentru toți oamenii de afaceri din Republica Moldova pe un termen nedeterminat atât timp cât banii sunt reinvestiți iar impozitarea va fi aplicată doar la extragerea capitalului din companie.

 

– Vom lichida 150 impozite și vom transforma acestea într-un impozit unic (acest lucru va scoate din birocrație și va economisi banii business-ului care îl plătesc ca comisioane enorme la bănci).

 

– Pentru antreprenorii mici și startup-uri, vom crea Asociații de împrumuturi și economii, acestea vor avea reprezentanță în circa 2000 de filiale în toate localitățile din țară și statul va participa cu capital de susținere permanent de 50 % ( bani ieftini, fără birocrații, fără comisioane la bănci cu puține riscuri și rapid de accesat pentru business-ul mic).

 

– Pentru susținerea și promovarea producătorilor locali și a produselor autohtone pe piețele externe, vom face grila de apreciere a corpului diplomatic ca sarcină concretă cu scopul de a exporta producție autohtonă și de a atrage investitori străini în RM.

 

– Pentru a facilita Turismul rural în Moldova și a crea locuri de muncă în toată țara, companiile care au inițiat business în agropensiuni îi vom scuti de oricare control din partea structurilor abilitate în acest sens. Totodată fiecărei agropensiuni statul îi va asigura infrastructura: drum de acces, canalizare, electricitate, gaz și apă.

 

– Vom oferi agenților economici spațiile neutilizate de stat cu zero lei per m2 în primii 3 ani, iar apoi cu creștere graduală a câte 25% anuală pentru următorii 4 ani până la ajungerea prețului de piața. Astfel orice antreprenor începător va avea un suport solid din partea statului în primii 7 ani de la fondare.

 

– Vom oferi Pașapoarte de serviciu (echivalent a Pașapoartelor diplomatice) pentru oamenii de afaceri din MD care au la baza activitati precum exportul mărfurilor produse în MD. Pentru ca aceștia să se bucure de atitudine și respect din partea lucrătorilor vamali și pentru că conștientizăm că pierderea fiecărui minut pentru un om de afaceri înseamnă pierderea posibilităților și pierderea fluxurilor financiare iar în consecință are de pierdut statul și fiecare cetățean în parte .

 

Fac un apel către toți oamenii de afaceri – Vă îndemn să veniți să ne unim eforturile pentru a consolida echipa de profesioniști ai Partidului Acasă Construim Europa ca împreună să creăm zeci de mii de locuri de muncă.

 

Noi, membrii partidului PACE, o parte dintre antreprenorii autohtoni veniți din toate raioanele țării, ne-am unit forțele pentru a discuta problemele existente și propunem soluții pentru rezolvarea lor.

 

În cadrul unei ședințe lucrative, desfășurate mai devreme, fiecare antreprenor și-a expus opinia și problemele din domeniul său de activitate.

 

Noi, cei care plătim impozite, oferim mii de locuri de muncă, promovăm țara noastră prin activitatea pe care o desfășurăm, nu trebuie să luptăm pentru drepturile noastre,dar să obținem prin mod inteligent susținerea și dezvoltarea mediului de afaceri.

Considerăm că a venit timpul să ne facem auziți, să ne cerem drepturile și să ne bucurăm de susținere susținere.

Suntem încrezători că vom reuși să fim cât mai mulți antreprenori, împreună în partidul politic PACE.

 

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021