MESAJ CU PRILEJUL ZILEI COMEMORĂRII CELOR CĂZUȚI ÎN RĂZBOIUL DIN AFGANISTAN

Tradițional, în Republica Moldova, la 15 februarie, este marcată Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan.

Anul acesta se împlinesc 32 de ani de la retragerea contingentului limitat al trupelor militare din Statul Islamic Afganistan. Războiul a durat timp de 9 ani, între anii 1979 şi 1989. Din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, pe atunci parte componentă a Uniunii Republicii Sovietice Socialiste, la război au participat circa 12 500 de militari moldoveni, dintre care 458 originari ai raionului Hîncești, 301 tineri și-au pierdut viața, din ei 7 pământeni, care au rămas pentru totdeauna în memoriile noastre, 4 sunt dați dispăruți, iar circa 700 au rămas invalizi.

Nimic nu poate fi comparat cu pierderea ireversibilă de vieți omenești. Pentru că oricare dintre noi își dorește vreme de Pace pe pământ, cer senin deasupra capului și prosperitate.

 Pentru Partidul Politic Acasă Construim Europa, este o zi în care aducem un omagiu și evocăm sacrificiul ostașilor pierduți în ororile urgiei de atunci.

Pentru Partidul PACE, anume Pacea este principala călăuză, mesaj, scop pe care ne dorim să îl promovăm și să îl menținem asemeni unei torțe vii pentru noi și urmașii noștri secole de acum înainte.

Ne dorim să nu mai fie ură, războaie sau conflicte de orice fel și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a menține Pacea și bunăstarea.

Aducem profunde aprecieri și plecăciuni în fața eroismului, sacrificiului, bărbăției și jertfirii de sine de care au dat dovadă veteranii războiului din Afganistan.

Memorie veșnică Eroilor Afganezi!

 

Cu respect,

Gheorghe Cavcaliuc

Președintele Partidului Acasă Construim Europa,

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021