Întrevedere PACE cu Ambasadorul Lituaniei, Kestutis Kudzmanas

În cadrul unei întrevederi, Președintele Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc și Ambasadorul Kestutis Kudzmanas
au discutat despre relațiile bilaterale de cooperare între Lituania și Moldova.

Ambasadorul Kudzmanas a reiterat deschiderea Lituaniei de a oferi în continuare asistența și ajutorul necesar pentru dinamizarea implementării agendei de reforme, cu respectarea angajamentelor asumate, și de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova.
Gheorghe Cavcaliuc, la rândul său a menționat că Lituania este un exemplu în procesul de modernizare și democratizare pentru Moldova, care este interesată în preluarea experienței și bunelor practici în acest sens.
Părțile au discutat și despre proiectele implementate în Moldova cu suportul Programului „Promovarea Cooperării și Democrației” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania (Development Cooperation and Democracy Promotion Programme).
Întrevederea a fost una remarcabilă și prin gestul făcut de către Vicepreședintele Sport al Partidului Acasă Construim Europa, Președintele Federației Naționale Sportive de Armwrestling din Republica Moldova, Alexandru Grumeza, care a înmânat o diploma, în semn de înaltă recunoștință și ca simbol al Prieteniei Moldo-Lituaniene în domeniul sportului Armwrestling.
Din delegația Partidului Acasă Construim Europa, au făcut parte:
Gheorghe Cavcaliuc- Președintele PACE
Denis Roșca- Prim Vice-Președinte
Alexandru Grumeza – Vicepreședinte Sport
Tatiana Rotaru- Vicepreședinte Sănătate.
De menționat că Ambasada Lituaniei în Republica Moldova este cea de-a 7-a ambasadă și ambasador care și-a arătat deschiderea și cu care Președintele Partidului Acasă Construim Europa Gheorghe Cavcaliuc împreună cu membrii PACE, s-au întâlnit.
Partidul Acasă Construim Europa, își exprimă gratitudinea și recunoștința față de Republica Lituania pentru întreg aportul adus țării noastre de-a lungul anilor în direcția dezvoltării și progresului Republicii Moldova și își exprimă convingerea că relația va genera progrese și în continuare pentru ambele părți.
Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021