„Încă un pas înțelept pentru siguranța copiilor și susținerea bunicilor din Republica Moldova”

Gheorghe Cavcaliuc a renuntat la drepturile de cofondator al Asociației „Bunicii Grijulii” în favoarea instituțiilor statului, a semnat și remis un astfel de document în atenția instituțiilor competente.

Astăzi în cadrul unui briefing,liderul PACE a declarat ca se adresează în acest sens IGP și MAI și recurge la acest pas doar pentru ca proiectul social să fie continuat la nivel național.

Reamintim ca Asociația Obștească „Bunicii Grijulii” a fost fondată în 2018 la inițiativa lui Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al IGP de atunci. Proiectul avea ca scop de bază asigurarea siguranței copiilor prin implicarea oamenilor în vîrstă.

Voluntarii asociației își desfășurau activitatea la trecerile de pietoni din apropierea instituțiilor de învățământ în toate raioanele țării și în Capitală pe tot parcursul anului școlar.

”Bunicii Grijulii” ajutau copii, elevii și nu numai, deseori și pe cei maturi, să traverseză strada.

Aproape 2000 de bunici și peste 350 de tineri ”Nepoței Grijulii” din toată țara s-au implicat în proiect în calitatea de voluntari, au salvat viețile a mii de copiilor, prin asigurarea siguranței la trecerile de pietoni.

Proiectul a fost stopat în 2019 la inițiativa ministerului de interne Andrei Năstase. După Gheorghe Cavcaliuc și conduceea Asociației Obștești a anunțat ambasadele Italiei, Germaniei, Suediei, Ambasada UE la Chișinău, șeful de atunci al IGP Gheorghe Bălan a elaborat un ordin fictiv de continuarea activității. În realitate a interzis polițiștilor să mai colaboreze cu societatea civilă în acest proiect pentru protejarea copiilor de accidente rutiere.

Este de menționat faptul că necedând la toate presiunile și fără să cadă pradă demotivării, proiectul funcționează și astăzi doar prin entuziasmul bunicilor responsabili din mai multe raioane. Aceștia continuă voluntariatul în Edineț, Hînceşti, Ungheni, Rezina, Chișinău și alte orașe.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021