GHEORGHE CAVCALIUC VA PREZENTA IMAGINI DIN DETENȚIA DE LA MOSCOVA

Astăzi Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a prezentat într-o conferință de presă noi dovezi și detalii privind deplasarea la Moscova, soldată cu reținerea delegației pe aeroportul Șeremetievo. În primul rând a mulțumit colegilor și celor care au fost alături de el, cu o mențiune specială pentru CEC, singura instituție care a cerut în mod oficial explicații.

Gheorghe Cavcaliuc a cerut Ministerului Afacerilor Externe să rectifice informațiile mincinoase prezentate opiniei publice în 24 de ore, sau se va adresa instanței.

Liderul PACE a spus că nu a avut anterior vreo interdicție de a intra în Federația Rusă, așa cum a susținut în comunicat MAEIE, ea fiind emisă de către FSB doar în cursul zilei de ieri, 04.07.2021, după perioada de 15 ore de detenție, cu valabilitate până în 2023, pe motiv că Gheorghe Cavcaliuc reprezintă un pericol pentru ordinea de stat din Federația Rusă. În acest sens, a solicitat o întrevedere ambasadorului Federației Ruse la Chișinău pentru a lămuri situația. ”Niciodată eu, Gheorghe Cavcaliuc, sau vreunul din colegii mei nu a avut interdicție de a intra în Federația Rusă. Cer Ministerul Afacerilor Externe să prezinte în 24 de ore vreo dovadă că a existat o asemenea interdicție. Este o minciună, lansată intenționat de MAEIE, la indicația unor politicieni pentru a ne denigra”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

În privința deplasării la alegătorii moldoveni din Sankt-Petersburg, Gheorghe Cavcaliuc a demontat minciunile prezentate public de Ministerul Afacerilor Externe. Acesta arătat afișul prin care era anunțată întâlnirea cu diaspora cu mult timp înainte, biletele de avion cu data întoarcerii pe 05.07.2021, imagini de la întâlnirea care a avut loc la Sankt-Petersburg chiar și în lipsa delegației PACE, certificatul de vaccinare și testul rapid anti-covid.

Gheorghe Cavcaliuc a explicat că pe tot timpul reținerii sale într-o încăpere destinată izolării, alături de alți deținuți, nu a fost căutat sau contactat de nimeni de la ambasada sau consulatul Republicii Moldova la Moscova. În opinia liderului PACE, Ministerul Afacerilor Externe a făcut un joc politic murdar, în beneficiul unui concurent electoral, fiind necesară o demisie din funcție a celui care coordonat această operațiune de compromitere și dezinformare.

Totodată acesta a anunțat că mâine va prezenta un film cu imaginile din cursul zilei de ieri, de la reținerea sa până la eliberare, imagini filmate cu telefonul mobil.

În final, Gheorghe Cavcaliuc a spus că a primit informația că în această săptămână se va încerca reținerea sa și scoaterea din cursa electorală a Partidului Acasă Construim Europa (PACE), cu orice preț: ”Vom lupta până la capăt. Nu aveți atâta mizerie cât caracter și determinare am eu și echipa PACE. Știu, mi-a venit informația de dimineață, că dacă controlați organele de aplicare a legii și și de justiție, pregătiți reținerea mea și scoaterea din cursa electorală a partidului PACE. Nu o să vă reușească, oamenii ne susțin și acțiunile fără precedent pe care le-am anunțat de luptă împotriva corupției vor fi implementate din 12 iulie. Vom acționa dur și cu fermitate în privința tuturor care au încălcat legea, care au jefuit statul.”

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021