GHEORGHE CAVCALIUC ÎI INVITĂ PE MAIA SANDU ȘI AUREL CIOCOI SĂ EXPLICE STAREA GRAVĂ A SECURITĂȚII NAȚIONALE

Gheorghe Cavcaliuc , președintele Partidului Acasă Construim Europa a ținut astăzi o conferință de presă  în care a făcut câteva anunțuri importante. Iată ce a zis Gheorghe Cavcalic:

”Au  expirat cele 24 de ore pe care le-am dat Ministerului Afacerilor Externe pentru a dezminți acuzațiile false tirajate ulterior în presă. MAE nu a considerat de cuviință să dea un comunicat în care să explice cine și de ce au plasat aceste informații mincinoase. Noi am prezentat mai multe probe.

Astăzi voi face public un material video cu privire la evenimentele din 4 iulie de pe aeroportul din Moscova. Țin să precizez că în toată această perioadă am fost fără cartelă în telefon, dar am păstrat aparatul și am putut filma. Cu riscul de a fi descoperit, dar situația complicată în care mă aflam m-a determinat să risc. Aceste imagini vor demonta încă o minciună a Ministerului Afacerilor Externe”.

Gheorghe Cavcaliuc l-a sunat în timpul conferinței de presă pe Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar și ministru de Externe, întrucât îl consideră vinovat de ceea ce s-a întâmplat cu delegația PACE. Acesta nu a răspuns, iar Gheorghe Cavcaliuc a decis să facă publice imaginile pe siteul PACE.

A mai precizat că ”mai mult de 10 ore am fost ținut fără apă și mâncare. La mine nu a venit timp de 16 ore cât am fost reținut, la colegii mei nu a sunat nimeni de la Ministerul Afacerilor Externe.”

Gheorghe Cavcaliuc a continuat: ”Această situație ne arată cât de vulnerabilă este Republica Moldova, cât de neprotejați sunt cetățenii în țară și în străinătate. Aceste situații, dar și răpirea judecătorului Ceauș, a patru cetățeni din Republica Moldova de către transnistreni, care până astăzi nu sunt limpezite, ne arată că suntem vulnerabili la securitate națională, la siguranța cetățenilor.

Ținând cont de experiența pe care am avut-o în mod direct ca reprezentant într-o instituție de aplicare a legii, ca expert în comisia de reglementare a conflictului transnistrean, aș vrea să lansez o invitație la o dezbatere publică.

O dezbatere pe tema securității naționale, la care vreau să-i invit pe dna Președintă Maia Sandu și domnul Premier interimar Aurel Ciocoi.

Aș vrea să le propun ziua de joi, în fața Parlamentului și a cetățenilor, să putem discuta despre:

1.      Strategia Națională de Securitate

2.      Tensiunile din zona Nistrului

3.      Reforma Armatei Naționale.

4.      Reforma Consiliului Suprem de Securitate.

5.      Cazul judecătorului Nicolae Ceauș

6.      REȚEAUA de SPIONAJ condusă de liderul unui partid politic, care face zilnic filaj unor demnitari și oameni politici, Renato Usatîi.

7.      Delegația PACE reținută pe Aeroportul din Moscova.

Poate că o să vă mire faptul că îi invit pe cei doi, Maia Sandu și Aurel Ciocoi la o dezbatere publică. Iată de ce:

Cred că trebuie să ieșim din logica campaniei murdare în care s-a intrat de câteva zile. Vreau să dăm un exemplu de ceea ce înseamnă să construim Europa la noi acasă.

Totodată avem două cazuri cu o rezonanță deosebită atât în plan intern, cât și extern. Planează suspiciuni, sunt mai multe informații venite din presă și spațiu public că Maia Sandu s-ar face complice indirect în răpirea judecătorului Ceauș, iar Aureliu Ciocoi în reținerea delegației PACE. Aceste lucruri trebuie discutate deschis, cu cărțile pe față, cu argumente pro și contra.

Deci, joi, la ora 17.00 îi aștept în fața Parlamentului pentru o dezbatere pe tema securității naționale, pe marginea temelor propuse.

Conștientez că aveți toată puterea în mână și puteți da ordin ca până joi să fiu cu reputația murdărită, să fiu reținut, iar PACE scos din campanie electorală.

Cu toate acestea vă spun că nu-mi este frică, vă invit să ne asumăm responsabilitatea pentru un stat puternic. Nu o să reușiți să ascundeți adevărul, să mă reduceți la tăcere, să renunț la idealurile pe care mi le-am asumat.”

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021