Echipa PACE susține agenții economici din Șoldănești.

Pământul este cea mai mare bogăţie pe care o are Republica Moldova, iar agricultura este ramura primordială de activitate a întregii populaţii.


Pornind de la aceste premise, menţionăm că anume acest sector trebuie să fie baza dezvoltării economice a ţării şi unul dintre vectorii principali de orientare a politicilor Guvernului.
Organizația teritorială Șoldănești a partidului PACE a avut o întrevedere cu un important agent economic din teritoriu, care provine dintr-o dinastie de agricultori și care a construit un frigider pentru depozitarea merelor cu o capacitate de 1500 de tone.
Un exemplu demn de apreciat și de urmat si pentru alți agenți economici prin activități, inițiative, locurile de muncă oferite. În cadrul discuției, au fost menționate principalele probleme, frecvent întâlnite în sectorul agricol din țară, precum și unele soluții din partea partidului PACE.
Astfel, printre dificultățile întâlnite în activitatea domnului Sandic și prin urmare a majorității agricultorilor din țara noastră, se numără :
– Problema sistemelor de irigare;
– Emigrarea masivă peste hotare a forței apte de muncă;
– Susținere redusă pentru agricultori din partea statului, în special în perioada de criză.
În urma problemelor menționate, venim cu o serie de recomandări și soluții. Astfel, propunem:
– Investiții majore în sistemul de irigare
– Credite de 2% pentru industria postrecoltare
– Impozit pe benit – 0% pe agricultură
– Subvențiile din partea statului să fie acordate timp de 3 zile (și nu în timp de aproape 46 de zile, cum este în prezent).
Noi, echipa partidului PACE nu doar credem ci suntem convinși că doar prin promovarea discuţiilor eficiente cu agenţii economci și a acţiunilor menite să apropie oamenii, se fac lucruri mari. Statul trebuie să fie în primul rînd un partener pentru agricultori.
Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021