Echipa PACE a vizitat una dintre cele mai mari asociații de locatari din or. Bolzano, Italia – Visintainer & Visintainer.

Marco Visintainer este administrator delegat al întreprinderii iar această asociație a fost creată în anul 1974 și a avut un succes sporit pe tot parcursul acestor ani.
Este o unitate importantă atât din punct de vedere administrativ, economic, social cât și din punct de vedere juridic iar locatarul se simte în siguranță și confort deplin mereu.
Locatarii sunt clienții acestor asociații iar acestea au grijă de toate chitanțele de plată a serviciilor, datele de contor, dar și de toate serviciile necesare care îmbunătățesc zona de locuit.
În cadrul întrevederii au fost puse în dicuție diverse situații care pot apărea în activitatea asociației și modalitățile de gestionare a acestora.
Asociația Visintainer & Visintainer din Bolzano este un manager bun al întregului bloc de locuit, apelând la cele mai calitative servicii de întreținere a clădirilor, organizând și realizând reparațiile în scări, oferind serviciile de curățenie, păstrând spațiile de odihnă din curte, amenajând și întreținând terenurile de joacă pentru copii, instalând și verificând serviciile de securitate, verificând periodic corectitudinea datelor de contor, îmbunătățind în continuu condițiile de trai.
Fiecare locatar plătește o taxă fixă pentru serviciile asociației de locatari pe un cont creat special, de pe care se fac achitările pentru salariile administratorilor și la final de an se dă darea de seama referitor la aceste achitări.
Totodată, s-au pus în discuție și experiențele de organizare a activității asociațiilor de locatari din Republica Moldova, multe dintre care în ultimii ani au intrat în impas.
In aceeași ordine de idei, delegația PACE a convenit să se inițieze o colaborare pe viitor cu asociația dată, făcând schimb de experiență și desigur pentru a prelua bunele practici din Bolzano, Italia.
Partidul Acasă Construim Europa în frunte cu Gheorghe Cavcaliuc și câțiva membri de partid, Nadejda Tatarciuc secretar general PP PACE, Valentina Geamană, vicepreședinte Relații cu Diaspora, PACE, Nelu Straciuc secretar general adjunct Zona de Nord, PACE, s-au aflat într-o deplasare de serviciu în Italia.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021