Delegația PACE într-o vizită în Italia

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc împreună cu câțiva colegi, Nadejda Tatarciuc, secretar general al PP PACE, Valentina Geamănă, vicepreședinte pentru Relații cu Diaspora și Nelu Straciuc, secretar general adjunct pe zona de Nord, se află într-o vizită în Italia.

Agenda delegației PACE în Italia pentru săptămâna aceasta este foarte dinamică, fiind planificate întâlniri importante cu un impact politic relevant cu Președintele unui partid din Italia, Președintele Consiliului Comunal al celui mai prospere oraș din Italia, oameni de afaceri și persoane din Administrația Publică Locală și din domeniul financiar bancar.

Totodată, este planificată și întâlnirea liderului PACE și membrii delegației, cu un expert de talie mondială care a implementat cu succes strategia de soluționare a conflictelor și menținerea relațiilor de convețuire în comun la nivel interetnic într-un oraș italian.

Ținem să menționăm că, o astfel de abordare a subiectului limbilor vorbite intr-o regiune a adus la unitate și nicidecum la dezbinare.

Actualmente în acest oraș unde se vorbesc fluent două limbi, germana și italiana, astăzi nu mai sunt temei de ură, conflict și separare, ba din contra, este un element ce reprezintă o mândrie a localnicilor, respect și unitate.

Un așa model ar putea fi aplicat cu succes ca fiind un exemplu pentru noi, cetățenii Republicii Moldova în relație cu UTA Găgăuzia și Transnistria.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021