Continuă vizita delegației PACE în Italia!

Partidul Acasă Construim Europa în frunte cu Gheorghe Cavcaliuc și cîțiva membri de partid, Nadejda Tatarciuc secretar general PACE, Valentina Geamană, vicepreședinte Relații cu Diaspora, PACE, Nelu Straciuc secretar general adjunct Zona de Nord, PACE, care se află într-o deplasare de serviciu în Italia, am avut o întâlnire fructuoasă cu un agent economic din zona Bolzano, Italia.

Am avut parte de o primire călduroasă și o bună organizare a vizitei , aflând multă unformație utilă

Conceptul de Cooperativă agricolă în Italia s-a dezvoltat în decurs de 100 de ani și a dat posibilitate țăranilor să trăiască în stabilitate financiară și prosperitate.

Am interacționat pe parcursul vizitei cu persoane cu o înaltă calificare, o bogată experienţă și care posedă cele mai bune abilităţi antreprenoriale. Totodată, s-au pus în discuție și toate procesele de colectare, prelucrare, împachetare si logistica de repartizare a mărfii pentru fiecare client.

Utilajele si tehnologiile puse în aplicare sunt unele avansate, totalmente robotizate si cu o performanță înaltă, astfel ei au găsit cele mai bune soluții de a avea produse calitative, conforme cu cele mai înalte standarde, pe care le vând în toate colțurile lumii: Brazilia, India, Finlanda, Suedia, Norvegia, Spania, Canada, Marea Britanie, Federația Rusă, câteva țări de pe continentul African.

Profitul anual al acestui agent economic atinge cote de peste 22 mln euro.
Un aspect important pentru succesul obținut de-a rândul anilor este și faptul că în fiecare an se reinvestește din capitalul acumulat pentru a dezvolta în continuare aceasta ramură agricolă.
Întâlnirea a avut drept scop schimbul de experiență, preluarea bunelor practici, implementarea tehnologiilor si buna gestiune din domeniul agricol, dar și înțelegerea pentru o colaborare pe viitor între agenții economici italieni cu cei din Republica Moldova.
Am inițiat dialogul și am venit cu propuneri pentru o eventuala investiție în Republica Moldova și crearea în țara noastră a unui centru similar, ceia ce va aduce această ramură agrară la un nivel înalt.
Agentul Economic Italian s-a arătat deschis de a acorda suport practic echipei PACE, pe care o vede tânără, puternică, cu potențial enorm, și care va reuși să Construiască Acasă Europa.
Aducem sincere mulțumiri Agentului economic.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021