Un nou record mondial a fost stabilit sâmbătă, 1 mai 2021.

Republica Moldova a intrat în atenția internațională datorită faptului că cea mai mare mască de protecție din lume a fost creată în centrul capitalei REPUBLICII MOLDOVA, Chișinău.

Simbolul speranței a fost în ultimii ani, masca medicală. Gestionarea pandemiei COVID-19 a fost nefastă pentru Republica Moldova, aflându-se în clasamentul mondial negativ după mortalitate.

Ne-am propus să realizam o MASCĂ SIMBOL care să fie înregistrată în Cartea Recordurilor.

Masca măsoară 45 de metri x 28 de metri și este cea mai mare din istoria lumii. Aceste dimensiuni au fost confirmate de mai multe persoane neutre: un inspector cadastral autorizat, un notar, un alt deținător al Premiului Guinness și un avocat.MASCA PACE în GUINNESS WORLD RECORDSUn motiv în plus de a ne mândri că suntem cetățeni ai Republicii Moldova.

Azi am devenit numărul 1 mondial!

Curiozități despre MASCA PACE: 1500 metri liniari de stofă albastră, 150 metri liniari de stofă albă, 3000 de ace de siguranță, 20000 de metri de ață, 30 de persoane implicate în procesul de confecționare, 120 de metri de funie. Masaca este atat de mare ca poate fi strânsa doar cu ajutorul a 10 perosane si în timp de câteva ore.

Masca a fost așezată în cea mai importantă piață a Republicii Moldova: Piața Marii Adunări Naționale, cu o istorie emblematică pentru țară.

Această performanță aparține partidului „Acasă Construim Europa”, PACE, un partid progresist.

Gestul a fost făcut pentru a da tuturor speranța că prin eforturi comune vom câștiga lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Astfel, a apărut un nou record pe continentul european: o mască de 1.260 de metri pătrați și în fiecare an, pe 1 mai, ne vom aminti de pandemie ca un coșmar.

Începând cu 1 ianuarie, tot anul 2021 la nivel internaţional, sub auspiciile Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), are loc marcarea ”Anului Internaţional al Păcii şi al Încrederii” iar noi Partidul PACE am realizat această performanță în scopul sensibilizării omenirii și susținerii medicilor.

В субботу, 1-го мая 2021 года, был установлен новый мировой рекорд.

Республика Молдова привлекла внимание международной общественности тем, что в сердце столицы Кишинева была создана самая большая защитная маска в мире.

В силу того что медицинская маска стала  символом надежды в последние 2 года. Республики Молдова, находящейся в отрицательном рейтинге после смертности свидетельствует о том что управление пандемией была на низком уровне.

Размер маски составляет 45 метров в ширину и 28 метров в длину, и она является самой большой в мировой истории.

На изготовление маски PACE было использовано 1500 погонных метров синей ткани, 150 метров белой ткани, 3000 булавок, 20 000 метров ниток и 120 метров ленты. В изготовлении маски принимали участие 30 швейных мастеров.

Маска настолько велика, что может быть уложена с участием 10 человек в течение 5-ти часов.

Эти размеры были подтверждены несколькими непристрастными  лицами: кадастровый инспектор, нотариус, еще одним обладателем премии Гиннеса, Петру Косташ и  юрист.

Маска была размещена в знаковом месте страны  – Площади Великого Национального Собрания, Кишинёв.

Организатор этого мероприятия Партия Дома Строим Европу PACE. Жест был сделан для того, чтобы вселить в всех надежду – совместными усилиями мы победим в борьбе с пандемией COVID-19.

В итоге на европейском континенте установлен новый рекорд – маска размером 1260 квадратных метров и ежегодно 1 мая мы будем вспоминать этот день как сложный период для всего Мира.