Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc solicită schimbare în instituțiile statului !

PACE îndeamnă implicarea tuturor angajaților și veteranilor structurilor de forță, MAI, CNA, IGC, MA, IGP, SIS, IGPF, SV, IGSU, ANP, și SPPS să dea dovadă de patriotism, unitate și implicare pentru depistarea și soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă angajații organelor de forță activi sau în rezervă.
Paradoxul în Republica Moldova este că cea mai importantă profesie, care stă la baza fiecărui stat, care este mândria statului, care vine în apărarea și menținerea păcii în societate, ar trebui să fie percepută ca o profesie prestigioasă și cu grad înalt de respect, în țara noastră cu părere de rău, este batjocorită și blamată și nu este apreciată la justa valoare.
Comunicăm că Partidul Politic Acasă Construim Europa, a trimis demerse tuturor instituțiilor de drept din Republica Moldova, unde am solicitat conlucrare, pentru îmbunătățirea calității vieții angajaților în epoleți și în rezervă.
Regretabil este faptul că am primit răspunsuri cu conținut de eschivare și nedorință de a participa la schimbare în sistemul nefuncțional, unde au de suferit angajații structurilor de forță, ciocnindu-se cu probleme și neajunsuri. Am constatat faptul că statului nu-i pasă de acești oameni, care cu patriotism și devotament au apărat și continuă să slujească Republica Moldova!
Este de remarcat faptul că domnul Gheorghe Cavcaliuc, aflându-se în fruntea MAI, a realizat nenumărate proiecte sociale cu scopul susținerii, sensibilizării, implicării și educației, angajaților structurilor de forță. Cum ar fi de exemplu birourile de consiliere psihologică în cadrul IGP .
Menționăm, că specialiștii psihologi în cadrul unei instituții de forță precum este Poliția au un rol fundamental în activitatea subdiviziunii, deoarece prin acordarea suportului psihologic angajaților în situații de criză, ei contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor acordate societății de către Poliție.

Mai mult decât atât, PACE vine cu un apel către Ministru Afacerilor Interne Pavel Voicu, și solicită atitudine fața de continuitatea acestor birouri, care din informațiile recepționate de noi, reiese că acestea au fost închise și reutilizate sub formă de birouri a unor șefi.
PACE se implică în continuare în susținerea și dezvoltarea instituțiilor de stat, astfel încât să majoreze calitatea condițiilor de muncă, de aceea s-a elaborat un sondaj cu scop de studiu, la care trebuie neapărat să participe toți angajații structurilor de forță, în rezervă și veteranii.
Sondajul reflectă totalitatea problemelor și neajunsurilor cu care se ciocnesc angajații structurilor de forță, în rezervă și veteranii. Îndemnăm participarea persoanelor vizate la acest sondaj , pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru sensibilizarea statului asupra problemelor cu care vă întâlniți în fiecare zi!
Vom analiza subiectele referitoare la activitatea în serviciul cum ar fi pensionarea, vechimea în muncă, motivația, continuarea exercitării serviciului după pensionare, dificultățile în muncă, salariu, riscul profesional. Toate acestea ne vor ajuta să apreciem și soluționăm activitatea angajaților în structurile de forță.
PACE este mereu aproape de cetățenii Republicii Moldova!