O doamnă din Partidul PACE a fost agresată fizic la Căușeni de un individ din PAS

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Igor Grosu, preiau comportamentul de bădăran al liderului lor. La Căușeni, un individ din PAS a agresat fizic o femeie, reprezentantă a Partidului PACE și s-a ascuns apoi în spatele altor bărbați de lângă cortul PAS.

Membrii PAS au dat dovadă de un comportament agresiv din momentul instalării cortului PACE în piața din centrul orașului Căușeni, în data de 2 iunie. Și dacă până acum s-au limitat doar la atacuri verbale și amenințări, duminică, 13 iunie, aceștia au trecut la pumni.

”Oamenii buni” de la PAS au fost deranjați de faptul că activiștii PACE, în exclusivitate femei, împărțeau pliante cetățenilor. Unul dintre ei a bruscat-o pe Rodica Negrei, Vicepreședinte Organizației Republicane de Femei PACE, după care s-a ascuns, ca un laș, în spatele colegilor săi de partid, lângă cortul PAS și a fugit înainte să vină poliția.

”Partidul PACE are autorizație pentru amplasarea cortului electoral în piața din centrul orașului Căușeni, din 2 iunie. Astăzi, când PAS și-a prezentat candidații la Căușeni, i-am tratat cu respect, am redus volumul muzicii de la cortul nostru și am început să împărțim pliante cu programul Partidului PACE numai după ce acțiunea de la cortul PAS s-a încheiat. Indivizii lui Grosu nu au apreciat, însă, bunul nostru simț. Dimpotrivă, au trecut la atacuri fizice”, a declarat Rodica Negrei.

Partidul PACE a depus plângere la Poliția din Căușeni și va sesiza Comisia Electorală Centrală pentru ca indivizii agresivi din PAS să fie sancționați conform legii.

Partidul atrage atenția observatorilor internaționali, a diplomaților acreditați în Moldova și a Promo-LEX privind agresiunea PAS față de membrii săi.

Reprezentanții formațiunii politice spun că sunt supuși permanent presiunilor din partea oponenților politic, care implică procurorii, folosesc relațiile lor la bănci și în mediul criminal în încercarea de a închide gura președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc și echipei partidului.