Comunicat de presă

Activismul politic al Partidului PACE și al liderului formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, încrederea de care se bucură formațiunea politică creșterea intenției de vot pentru nr.1 din buletin îi deranjează tot mai mult pe cei care încă mai i-au decizii în țară. 

Presiunile la care sunt supuși membrii partidului PACE nu se limitează doar la abuzurile din partea procurorilor. Cei care se tem de PACE și de Cavcaliuc încearcă să împiedice participarea partidului la alegeri și prin trucuri meschine, inclusiv inventarea motivelor pentru a nu deschide cont electoral.

Imediat după ce a fost înregistrat de CEC, pe 24.05.21 partidul PACE a depus cerere la Eximbank pentru deschiderea contului electoral. Alegerea acestei bănci se explică prin faptul că partidul are deschis aici un cont chiar din prima zi de la constituire. 

Problemele au apărut acum 10 zile. Am solicitat deschiderea unui cont electoral. Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost ținut la bancă timp de aproximativ 2 ore, pentru a îndeplini tot felul de formalități, care deveneau din ce în ce mai multe. Este o absurditate în prezent să pierzi 2 ore ca să deschizi un cont. Și nu e tot. Peste 2 zile, am fost chemați la bancă și ni s-a spus că trebuie, atenție! Să completăm mai multe acte, din nou! Ne-am conformat cerințelor angajaților băncii, deși anterior am făcut totul strict, conform indicațiilor celor de la bancă. Culmea absurdității este că, după ce de două ori am făcut totul cum ni s-a cerut, ni se cere iarăși ”să mai așteptăm”.

Partidul PACE califică acest pas drept încă o încercare de intimidare a membrilor săi. Există o bănuiala rezonabilă, că și aceste acțiuni au fost puse la cale la acea ședința secretă cu participarea procurorilor de rang înalt, politicienilor corupți și a interlopilor, despre care acum cîteva zile a dezvăluit Gheorghe Cavcaliuc. Potrivit lui, aceștia simt că timpul lor se scurge și degrabă vor ajunge la închisoare. 

Avem și dovezi că bandiții care controlează justiția și alte instituții ale statului, fac totul ca să ne împiedice. Unul dintre candidații PACE pentru funcția de deputat activează la Eximbank și a deținut o funcție în aparatul central al băncii. Ea a fost chemată de șefii de la bancă și a fost presată să părăsească partidul. Iar când au aflat că a făcut o donație pentru partid, i-au inițiat două anchete de serviciu (care s-au încheiat în favoarea colegei noastre), după care au transferat-o într-o filială mică și i-a fost micșorat salariul. 

Precizăm că este vobra despre șeful adjunct al departamentului de finanțe PACE. Anterior ea a prezentat și o analiză-investigație privind furtul miliardului, ilegalitățile comise de politicieni corupți și abaterile din sistemul bancar. 

Aceste represalii au fost făcute la indicația directă a bandiților de la guvernare și se înscrie în campania de intimidare și persecutare a membrilor PACE.

Mesajul nostru este același – nu veți reuși să ne speriați! Chiar astăzi mergem la altă bancă pentru a deschide cont electoral. Dar, nu vom trece cu vederea acest abuz. Vom sesiza PromoLex, OSCE, observatori internaționali, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării, procuratura și Banca Națională. Cerem să fie analizate toate circumstanțele acestui caz, iar persoanele vinovate de tergiversare și intenționată de blocare a activității partidului PACE să fie sancționate.

E o absurditate când în țară sunt candidați, lideri politici penali, implicați în acte de spălare a banilor de miliarde din alte țări – lor li se deschid ușor conturi electorale. Pe de altă parte, un partid ale cărui tranzacții sunt transparente, care nu a avut vreodată probleme legate de deservirea conturilor sale, este blocat de bancă.

Sesizăm încă o problemă. Băncile acum sunt stat în stat. Acestea jecmănesc oamenii sărmani, unii rămân chiar fără acoperiș deasupra capului din cauza dobânzilor aberante. Iar acum vedem cum băncile încearcă să se implice și în politică, susținând bandiții care se țin cu dinții de putere. Aveți puțină răbdare. Vom face ordine în țară, iar cei care se cred astăzi atotputernici și de neatins, vor înfunda pușcăriile, inclusiv bancherii.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021