CEREM ELIBERAREA LUI GHEORGHE CAVCALIUC !

Presiunile și încercările de intimidare a membrilor Partidului PACE și a liderului acestuia, Gheorghe Cavcaliuc, nu contenesc pe durata întregii campanii electorale. Acum, însă, oponenții politici, care direct se simt vizați de dezvăluirile de implicare în corupție, făcute de Cavcaliuc, au trecut orice limită.


În această dimineață, delegația Partidului PACE, formată din Gheorghe Cavcaliuc și vicepreședinții formațiunii Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, a fost reținută, fără explicații, pe aeroportul din Moscova. Atragem atenția că despre vizita în Rusia, unde membrii Partidului PACE urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora, a fost informat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău și Ambasada țării noastre de la Moscova. Toți membrii delegației sunt vaccinați împotriva COVID, dar aveau și teste negative.
Cu toate acestea, Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut, fără explicații și dus într-o direcție necunoscută. Oameni în uniforme le-au luat actele Valentinei Geamănă și lui Alexandru Cîrpa. Ei au fost amenințați că vor fi trimiși, cu primul avion, în Moldova, dar despre Gheorghe Cavcaliuc nu avem nicio informație.


Considerăm că este un atac mizerabil asupra Partidului PACE, cu contribuția unor concurenți electorali care în ultimul timp au declanșat o campanie plină de falsuri împotriva lui Gheorghe Cavcaliuc și a PACE. Abuzul de astăzi, produs cu exact o săptămână înainte de alegeri, demonstrează că frica de Cavcaliuc și PACE a unor oponenți politici este mare. Putem doar să presupunem că în spatele acestor josnicii stau politicienii deranjați de creșterea susținerii oamenilor pentru PACE. Am văzut că blocul electoral al PSRM și PCRM este deranjat de faptul că tot mai mulți oameni, pe care îi considerau votanți proprii, susțin acum PACE. Știm că Renato Usatîi se teme de închisoare după ce i-am demascat schemele de corupție. Avem bănuiala că, profitând de relațiile pe care aceștia le au în cercurile criminale, au indus în eroare autoritățile din Federația Rusă. Se pare că Dodon și Usatîi au făcut acum front comun împotriva lui Cavcaliuc și PACE. Oponenții noștri politici se tem că, odată ajunși în Parlament, vom continua lupta cu schemele și că avem o susținere tot mai mare din partea oamenilor.


Cerem eliberarea imediată a lui Gheorghe Cavcaliuc. Demersul nostru va fi transmis Ambasadei Rusiei în Republica Moldova și a Moldovei în Federația Rusă, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Vom sesiza CEC, Promo-LEX, Misiunea OSCE și Delegația Uniunii Europene în Moldova.


Mai mult, vom picheta Ambasada Federației Rusie, MAEIE, CEC, precum și vom protesta la sediile partidelor lui Dodon și Usatîi și nu vom pleca până la eliberarea președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021