Cavcaliuc: Se creează impresia că procurorul de caz ar încerca să estorcheze mijloace financiare necuvenite

Procuratura continuă ilegalitățile în privința lui Gheorghe Cavcaliuc și se ajunge la situații cu adevărat penibile. 

Procurorul Ludmila Zaharia și soțul acesteia au solicitat de la liderul Partidului Acasă Construim Europa, în total, 200 de mii de lei, sub formă de compensație a prejudiciului moral. Asta după ce Cavcaliuc a cerut, oficial, recuzarea procurorului Zaharia, pe care o bănuiește de imparțialitate, pe motiv că ar fi șantajabilă de către superiorii săi și oponenții politici ai PACE, care mai controlează justiția din RM. 

Avocatul lui Cavcaliuc, Vasile Foltea, atrage atenția asupra absurdității situației create – se creează impresia că procurorul și soțul ei ar încerca să estorcheze mijloace financiare necuvenite. 

”Este interesant cum ar reacționa Procuratura Anticorupție la o acțiune ipotetică de transmitere de către bănuitul Gheorghe Cavcaliuc a sumei de 200 000 lei, cerute arbitrar și abuziv de către procurorul de caz, Ludmila Zaharia și soțul acesteia și cine anume din actorii figuranți ai acțiunii de transmitere a banilor estorcați ar urma să fie reținut?”, scrie avocatul Foltea în demersul său către Procuratura Generală.

Și liderul PACE suspectează că ar fi vorba despre o încă o presiune asupra sa, de a-l forța să plătească pentru ca dosarul, cusut cu ață albă, să nu aibă continuitate. 

”Ținând cont de reputația procurorului de caz, de faptul că ea periodic a declarat cadouri de zeci de mii de euro, dar și că Procuratura Generală sau alte instituții responsabile așa și nu au verificat proveniența acestor ”donații”, nu pot exclude că se încearcă o estorcare banală de bani necuveniți”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc. 

Acesta a precizat că va cere în continuare recuzarea procurorului Ludmila Zaharia și un proces echitabil, care va demonstra că este vorba despre un dosar politic, inițiat la comanda oponenților săi.

”Nu iau și nu dau mită. Aștept în continuare răspunsuri de la Procuratura Generală în privința solicitării de recuzare a procuroului de caz și verificarea amănunțită a activității acesteia. La fel, insist să fie comunicat la ce etapă este dosarul penal în privința soțului Ludmilei Zaharia, care a lovit cu mașina un om și a fugit de la fața locului, tăinuind accidentul. Amintesc și despre conflictul de interese existent – am fost șef al soțului procurorului, pe care în 2018 l-am sancționat pentru falsificarea proceselor-verbale și sumelor amenzilor stabilite șoferilor”, a mai spus Cavcaliuc.

Avocatul liderului PACE a transmis procurorului general Alexandru Stoianoglo un demers, prin care cere repetat recuzarea procurorului Ludmila Zaharia, dar și a tuturor procurorilor din Sângerei, cu transmiterea dosarului în gestiune în altă unitate teritorial-administrativă. 

Avocatul solicită și informații oficiale privind procedurile disciplinare în privința Ludmilei Zaharia, în perioada în care deține funcția de procuror și care a fost finalitatea acestora. O altă cerere ține de dosarul penal pe numele soțului procurorului și finalitatea acestuia.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021