Cavcaliuc: Baștavoi și Maiduc sunt doi infractori care vor să se răzbune pentru că au suferit rigorile legii

Liderul Partidului Acasă Construim Europa consideră că o dezbatere politică dominată de acuzațiile aduse de foști deținuți de drept comun sau persoane care au fost eliminate din instituțiile statului din motive de moralitate, este nocivă pentru informarea corectă a electoratului. Faptul că presa dă credit unor personaje dubioase, cu ani grei de pușcărie în portofoliu, nu ne ajută să curățăm societatea de asemenea uscături.

Gheorghe Cavcaliuc, președintele PACE, a comentat acuzațiile aduse ieri seară la Jurnal TV, spunând că: „Baștovoi este o persoană care a furat la greu din toate întreprinderile unde a lucrat și a comis mai multe infracțiuni, iar cei 8 ani de pușcărie pe care i-a stat sunt puțini pentru tot ce a făcut. Li s-a făcut jale foștilor șefi de el și de asta a stat numai 8 ani”.

Amintim că Baștovoi a fost condamnat în decembrie 2013 la 9 ani de puşcărie, fiind învinuit de delapidări de fonduri și comandarea a două asasinate. 

Despre cel de-al doilea personaj care a încercat să-i ponegrească imaginea liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc a declarat următoarele:

„Maiduc este o persoană care a revenit la MAI cu mari aere ca să primească gradul de general. Această persoane a fabricat mai multe dosare penale și a încercat să acopere mai multe crime. Eu sunt conducătorul subdiviziunii care pentru prima dată în istorie a făcut percheziții în direcția securitate internă. La doar 24 de ore fostul ministru de interne i-a permis lui Maiduc să plece pentru că erau prieteni, altfel avea să stea și acum în pușcărie”, a comentat liderul PACE.

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021