PACE bate alarma privind construcțiile ilegale din Măgdăcești și luptă pentru drepturile cetățenilor

Partidul Politic Acasă Construim Europa va fi întotdeauna pentru și alături de oameni, de aceea ne vom pronunța categoric negativ de fiece dată când vom semnala, constata orice încălcare, ilegalitate sau abuz din partea autorităților asupra cetățenilor.

Echipa partidului politic PACE nu a putut rămâne indiferentă nici de această dată la cazul cu privire la construcțiile ilegale din Măgdăcești. Acolo unde pe un teren cu o suprafață de 15 ari (proprietate privată), Primăria a autorizat construcția unui bloc locativ cu 9 etaje, asta deși niciunui vecin din apropierea blocului nu i-a fost solicitat acordul cu privire la această decizie. Mai mult decât atât, locuitorii satului protestează și se opun vehement acestei construcții, vădit ilegale și în acest sens au adunat în total — 700 de semnături, dintre care, 300 în scris și alte 400, online.

Primarul satului Măgdăcești își justifică decizia prin faptul că o parte din aceste apartamente ar fi fost construite pentru tinerii din Măgdăcești asta deși în realitate, nu există niciun document sau liste cu aceștia care să ateste faptul că anume ei ar fi proprietarii apartamentelor.

În concluzie, nu ne rămâne decât să constatăm că și în acest caz, ca și în multe altele în Republica Moldova, s-a recurs la practici rușinoase de corupție și mituire, fapt ce se va răsfrânge indubitabil și asupra costurilor ulterioare a apartamentelor.

PACE își exprimă speranța că aceste ilegalități, precum și multe altele de acest gen care, din păcate afectează în cel mai urât mod cu putință imaginea țării noastre atât pe plan național, cât și internațional, vor fi înlăturate iar noi, PACE, vom fi atenți și vom semnala astfel de abuzuri ori de câte ori va fi nevoie!.

În contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Partidul Politic PACE militează pentru respectarea drepturilor Omului, pentru valori corecte, frumoase, demne de a fi transmise și generațiilor următoare.

10 decembrie este o oportunitate pentru a reafirma importanța drepturilor omului în reconstruirea lumii pe care o dorim, necesitatea solidarității globale, precum și a interconectării și umanității noastre comune, în numele PĂCII și BUNĂSTĂRII!.

 

 

Vă încurajăm să ne trimiteți opiniile dumneavoastră. Luați legătura cu reprezentanții PACE - partidulpace@gmail.com

Adresa: Chișinău, str. Alexei Sciusev 80A
Email: partidulpace@gmail.com
Telefon: +373 22 270890
Telefon: +373 67 270890

PARTIDUL ACASĂ CONSTRUIM EUROPA © 2021