PACE : viitor luminos pentru Moldova

Declarația Congresului de Constituire al

Partidului Politic Partidul Acasă Construim Europa

 

Noi, delegații la Congresul de Constituire al Partidului Politic Partidul Acasă Construim Europa, ne-am format în perioada de criză epidemiologică și economică. Consolidarea echipei s-a făcut datorită conștientizării colective că această clasa politică nu are capacitatea profesională pentru a rezolva problemele cu adevărat importante ale societății. Întreg discursul liderilor politici s-a transformat într-o scenă, în care actorii doar se învinuiesc reciproc, devenind previzibili și lipsiți de continuitate.

Criza epidemiologică și criza economică necesită direcționarea eforturilor spre a re-modela modul de organizare a societății. Această re-modelare implică în sine reducerea costurilor inutile ale aparatului administrativ și redirecționarea acestor fonduri spre dezvoltarea economiei. Mediul de afaceri este unicul motor al creșterii economice. Echipa de profesioniști din echipa PACE poate prezenta soluții individuale pentru toate provocările perioadei în care ne aflăm.

Am adoptat viziunea liberal socială, care se caracterizează prin minimizarea implicării statului în economie. Totalitatea programelor de stat prezentate în programul politic explică cum Republica Moldova, timp de 4 ani de la venirea la guvernare, va  deveni prosperă și înfloritoare. Liberalizarea economiei va dezvolta producerea, va crea locuri de muncă și respectiv va majora Produsul Intern Brut. Pe lângă liberalism, avem o puternică empatie, transformată în politici sociale. Avem un respect profund pentru persoanele care și-au dedicat viața pentru a dezvolta Republica Moldova în trecut, iar acum statul trebuie să le asigure un trai decent. Liberalismul social explică sursele de formare a rezervelor financiare pentru a implementa politicile sociale.

Avem ferma convingere, că în Republica Moldova este imperativ să vină la guvernare persoane, care au o specializare concretă și pot rezolva situațiile de criză.

Vechea și rușinoasa experiență, de a promova politicieni cu grad redus de calificare, a dus la punerea în funcții publice a unor persoane care nu conștientizează gravitatea problemelor naționale. Pe lângă lipsa de conștientizare, nu au pregătirea necesară de a lua decizii ce pot rezolva problemele majore naționale, precum exodul populației, reducerea natalității, problemele ecologice, securitatea alimentară, securitatea energetică și altele.

Viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană. Această constatare este confirmată și prin orientarea exporturilor, volumul investițiilor directe venite în Republica Moldova din statele europene, adoptarea normelor de conduită, cerințele comportamentale cerute de societate, etc.

Dorința de a construi acasă Europa este argumentată prin faptul că noi cu toții merităm o viață mai bună. Noi vedem că lumea evoluează, vedem cum se produc inovații și cum unele națiuni se bucură de viață, acum în secolul XXI. Partidul PACE are o echipă de profesioniști în domenii tematice, care au reușit să învețe și din eșecurile fostelor guvernări pentru a nu admite probleme majore. Noi ne propunem să nu mergem cu jumătățile de măsură și nu vom admite crearea de grupuri privilegiate. Pentru consolidarea societății în numele unui scop comun, am decis unanim să creăm un mediu concurențial în toate domeniile. Această atmosferă este necesară pentru a acorda șanse persoanelor talentate să se afirme, pentru a crea produse autohtone de importanță internațională, pentru a readuce acasă sute de mii de oameni din diasporă.

Nouă ne va reuși! În primul rând vom convinge oamenii să creadă în Republica Moldova! Îi vom convinge să capete curajul să depună suflet în restabilirea atmosferei de bună conviețuire, care ne-a fost caracteristică tot timpul. Restabilind încrederea în viitorul Republicii Moldova, noi vom da startul unor procese imposibil de oprit precum: combaterea corupției, să oferim servicii de calitate, să devenim cu toții empatici la problemele altor persoane, să punem accentul pe educația continuă, să certificăm produsele, să dezvoltăm brandul de țară, să păstrăm natura, să ne respectăm între noi și pe cei nevoiași, să ne păstrăm și să promovăm cultura.

Noi vom face ca fiecare copil să se mândrească cu faptul că s-a născut în țara lui Eugen Doga, țara lui Eugeniu Coșeriu, țara lui Grigore Vieru, țara lui Dumitru Matcovschi, țara lui Dan Balan, țara Patriciei Copacinschi, țara lui Constantin Bejenaru, țara lui Spiridon Vangheli, țara lui Adrian Păunescu, țara lui Carla`s Dreams și mulți alții.

 

Noi, delegații Congresului de Constituire al Partidului Politic PACE cerem:

  1. Raportul privind modul de gestiune a resurselor în perioada pandemiei COVID-19.
  2. Demisia Guvernului Republicii Moldova.
  3. Dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova.
  4. Declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.