Semnarea acestui Acord important între cele mai solide Asociații de veterani din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, forțelor armate, veteranilor de război și conflictelor armate vine ca o necesitate stringentă, dar și o responsabilitate majoră față de veterani, care și-au dedicat tinerețea, viața pentru a servi statul, poporul, ordinea de drept și au stat la temelia creării Republicii Moldova, apărând cu arma în mână și prețul propriei vieți țara noastră.

Iar astăzi, veteranii nu sunt apreciați la justa lor valoare, fiind ignorați și doar pe alocuri folosiți de actorii politici dubioși și iresponsabili, pentru a-și face jocurile lor murdare, conducătorii cărora nu știu și nu conștientizează ce înseamnă onoarea și demnitatea oamenilor în epoleți.

Consolidarea celor 2 asociații vine să fortifice vocea veteranilor, să protejeze drepturile eroilor noștri și familiile celor decedați, dar acest lucru nu putea fi realizat altfel decât făcând un pas asumat și responsabil în politică.

Veteranii pot și trebuie să își apere drepturile nu doar prin proteste la indicația politicienilor iresponsabili, dar având reprezentanți autentici într-un partid politic serios, de profesioniști, cum este Partidul Acasă Construim Europa și accedând, prin intermediul partidului politic PACE, în Parlament și în Guvern, la funcții cu putere de decizie și aplicându-și experiența de viață și înțelepciunea, să inițieze și să adopte legi care i-ar îndreptăți, care le va oferi

–        O pensie onorabilă

–        Un loc de muncă suplimentar bine plătit

–        Un pachet social

–        Un loc destoinic în istoria modernă a Republicii Moldova

–        Participarea la educarea patriotică a tinerei generații.

–        Cinste și onoare pentru secole pentru faptele eroice.

Veteranii au dreptul moral de a participa la Guvernarea acestei țări în locul politicienilor de azi care sunt compromiși definitiv. Deoarece veteranii au riscat cu propria viață în momentele de criză, apărând interesele naționale și poporul Republicii Moldova, pe când unii politicieni de atunci care cu părere de rău s-au reținut și astazi în parlament, nu au făcut nimic altceva decât să se imbogățească și să trădeze veteranii și poporul care credeau în ei.

Astăzi, Președintele Asociației Obștești Uniunea Veteranilor Conflictelor Armate și ai Ministerului Afacerilor Interne ”Decebal”, ex – Prim-Viceministrul MAI, generalul Vladimir Botnari și Președintele Asociației Obștești ”Uniunea veteranilor Forțelor Armate”, ex-Primvice-minstrul Apărării, colonel în rezervă Vladimir Donțu, în prezența Comandamentului ambelor asociații, au semnat un acord de cooperare și au decis aderarea incorpore, cu cateva mii de veterani din toate raioanele Republicii Moldova, la Partidul Politic PACE – Partidul Acasă Construim Europa, iar de astăzi înainte, cu acest pas important al veteranilor, echipa de profesioniști ai PACE din care fac parte numeroși profesori, medici notorii din țară și de peste hotare, sportivi de performanță de talie națională, europeană și modială, oameni de afaceri din businessul mic și mijlociu, președinți ai organizațiilor non-guvernamentale, persoane notorii din domeniul artei și culturii, dar și tineri ambițioși – care înseamnă echipa PACE în cele 11 țări din diasporă și 24 de raioane ale țării a devenit mai puternică, mai consolidată.

În calitate de președinte al Partidului PACE dar și ofițer de rang înalt al Republicii Moldova, care știe ce înseamnă cinstea, onoarea și demnitatea oamenilor în epoleț – fac un apel către toți Veteranii care doresc prosperitate, pace și dezvoltare pentru Republica Moldova, care să participe personal la luarea deciziilor în stat, să adere cu încredere la Partidul PACE unde vocea lor va fi auzită și părerea luată în considerație cu maximă responsabilitate ca împreună să construim un stat puternic și prosper pentru urmașii urmașilor noștri.

Partidul Politic PACE este prima formațiune politică care păstrează, atrage și valorifică OAMENII împreună ACASĂ, construind EUROPA.

Notă: Veteranii care doresc să adere la echipa noastră pot să ne contacteze la nr. de tel. 067 270 890 și adresa de e-mail  pace.botnarivladimir@gmail.com