PACE nu susține pe nimeni

Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa, reiterează  poziția sa fermă privind susținerea vectorului european și atașamentul său față de valorile europene.

Suntem ferm convinși că președintele țării trebuie să fie un președinte care reprezintă fiecare cetățean care să aducă siguranță și prosperitate.

Constatăm că ambii candidați au fost, deja, la guvernare deținând cele mai înalte funcții în stat iar, după  guvernarea lor, Republica Moldova a rămas, cu regret cea mai săracă țară din Europa.

Unul din ei mereu dă vina pe oameni, altul pe circumstanțe. Această specializare în scuze permanente, nu poate să le legitimeze prezența pe arena politică.

Aceste lupte politice au dus la creșterea neîncrederii în clasa politică la cele mai înalte cote posibile din istoria Republicii Moldova, și noi reprezentăm pe arena politică poporul dezamăgit în toți.

Poporul Republicii Moldova, până la momentul de față, a acordat suficiente șanse si încredere ambilor candidați.

În cadrul ședinței Consiliului Politic Național am luat decizia majoritară de a nu susține niciunul din cei 2 candidați politici. Considerăm că nu suntem în drept să indicăm membrilor echipei cât și simpatizanților noștri, atât din țară, cât și din diaspora pe cine să voteze, și în general dacă să aleagă sau nu, să meargă sau să nu meargă la vot. Este un drept constitutional al fiecărui cetățean.

Indiferent de cine va învinge această luptă electorală, noi considerăm că vor aduce Republicii Moldova destabilizări, proteste de amploare și riscuri majore pentru țară și pentru popor.

Partidul Acasă Construim Europa fiind cea mai nouă și mai credibilă forță politică, având o echipă de profesionisti fără egal, ne asumăm responsabilitatea de mediator în acest conflict, ne pregătim de alegeri parlamentare anticipate și menționăm ferm că Partidul PACE este gata să guverneze țara.

PACE este prima formațiune politică care păstrează, atrage și valorifică OAMENII împreună ACASĂ, construind EUROPA.