Comunicat de Presă

Partidul Politic Acasă Construim Europa (PACE) nu susține niciun candidat în campania electorală pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie.

Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa (PACE) a decis să vină cu un mesaj prin care să anunțăm decizia noastră de a nu susține nici un candidat în campania electorală pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie.
În cadrul ședinței Consiliului Politic Național am luat decizia unanimă de a nu susține niciun un candidat politic înscris în cursa electorală. Considerăm că nu suntem în drept să indicăm membrilor echipei cât și simpatizanților noștri pe cine să voteze, și în general dacă să aleagă sau nu, să meargă sau să nu meargă la vot.
Motivul deciziei noastre este condiționat de faptul că, anterior, am dat dovadă de maturitate politică și am făcut apel public către forțele Pro Europene în vederea stabilirii unui candidat comun, ei însă nu au răspuns acestui apel, punând astfel în față, în detrimentul țării și al poporului – propriul ego”.
În cazul alegerilor din turul 2 de scrutin vom convoca încă o dată Consiliul Politic Național și vom decide atunci pe cine susținem și vom veni ulterior cu o reacție publică.
Totodată, în cadrul Consiliului Politic Național s-a decis de a desemna în funcție de vicepreședinte al Partidului Politic
Partidul Acasa Construim Europa (PACE) pe:
• Botnari Vladimir, Vicepreședinte Veterani ai Organelor de drept, Organelor de forță, aplicarea legii, Veterani de război și conflicte armate;
• Sivunic Alexei, Vicepreședinte, Președinte al Organizației Teritoriale Chișinău;
• Lefter Mihail, Președintele Organizației Republicane a Primarilor și aleșilor locali;
• Bogdevici Ana, Vicepreședinte Etnii.
Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa (PACE) este prima formațiune politică care păstrează, atrage și valorifică OAMENII, construind ACASĂ EUROPA.